Barcelona, més aprop del que et penses

Catalunya
 
Dades Generals Ajuntament Organismes Eleccions Escuts i Banderes allotjaments gastronomia Biblioteques Oficines de Turisme Fotografies Propostes Agenda
Dades Generals

Autor: Roger Marin
Veure galeria de fotos (58)

Barcelona

Està situada entre la mar Mediterrània i la serralada de Collserola (Tibidabo), i delimitada pel riu Besòs i les grans poblacions de Sant Just Desvern, Esplugues, l’Hospitalet i el Prat de Llobregat, de la ribera esquerra del riu Llobregat.

Gaudeix de bones comunicacions amb tot el país i es considera el cap i casal de Catalunya.

Hi tenen la seva seu el govern autonòmic de Catalunya i el Parlament, la Delegació del Govern central i el comandament de la IV Regió Militar, a més de l’Ajuntament, la Diputació i altres organismes que li corresponen com a ciutat important, cap de província i de l’Audiència Territorial de Catalunya. També acull consolats de 58 estats i instituts de cultura d’estats d’Europa i d’Amèrica.

La seva població és d’un milió i mig d’habitants, però si s’hi sumen els de l’Àrea Metropolitana, que en realitat hi forma conurbació, supera els quatre milions d’habitants.

La ciutat de Barcelona gaudeix d’un ric patrimoni artístic i cultural des de l’època romana fins avui, innegable reclam per a la gent del país i, sobretot, per als turistes, que cada vegada visiten la ciutat en un nombre més elevat.

Més de seixanta edificis o conjunts hi tenen protecció legal com a conjunt o monuments historicoartístics i n’hi ha que fins i tot han rebut la consideració de Patrimoni Mundial, com ara l’obra de Gaudí.

Font: Generalitat de Catalunya

Dades de la Població

Població 2014 1.602.386 hab. | Densitat 17.531,58 hab/km2 | Superfície 91,40 km2
Altitud 9 m | Gentilici barcelonins


 


refranyer català

A més a més, no hi ha terra com Granollers ni ciutat com Barcelona
A Barcelona hi ha barques i a Tarragona hi ha peix
A la Barceloneta, tothom hi peta
Barcelona, ciutat de les tres catedrals
Pel camí de Barcelona, qui no camina s'estalona
Barcelona és bona si la bossa sona


Evolució Demogràfica