Batea, més aprop del que et penses

Catalunya
 
Dades Generals Ajuntament Organismes Eleccions Escuts i Banderes allotjaments gastronomia Biblioteques Oficines de Turisme Fotografies Propostes Agenda
Dades Generals

Batea

Vila que centra un extens terme a l’extrem més occidental del Principat, a la zona de contacte amb la província de Saragossa, de la qual la separa el riu d’Algars.

Té un interès especial el nucli antic de la població, la Vila Closa, abans tancada per muralles, amb passos coberts i carrers sota arcs ogivals, com ara el carrer de Cavallers. La plaça Major té interessants porxos, construïts en els segles xiii i xiv, i també un bon sector del carrer Major. L’església parroquial de Sant Miquel és un notable edifici barroc.

Fora de la població hi ha la Torre Martí, un casal medieval remodelat el 1445, i la Torre del Castellà, amb finestrals renaixentistes, residència del Castellà d’Amposta de l’orde dels hospitalers de Sant Joan.

Font: Generalitat de Catalunya

Dades de la Població

Població 2014 1.975 hab. | Densitat 15,48 hab/km2 | Superfície 127,62 km2
Altitud 376 m | Gentilici bateans


 


Propostes

Natura i Art a Horta de Sant Joan  Escapada cap de setmana

La natura passejant pel Parc Natural dels Ports i l'art de Picasso a Horta de Sant Joan. La ruta de l'oli completa un fantàstic cap de setmana a la Terra Alta.

Categoria:  Esportiva  |  Cultural  |  Turística

Veure més informació

refranyer català

A Batea el parrellat, que és un vi que no emborratxa; a Gandesa fan bon vi de moscatell i garnatxa


Evolució Demogràfica