Begur, més aprop del que et penses

Catalunya
 
Dades Generals Ajuntament Organismes Eleccions Escuts i Banderes allotjaments gastronomia Biblioteques Oficines de Turisme Fotografies Propostes Agenda
Dades Generals

Begur

Població i terme de la Costa Brava, de la rodalia de Palafrugell, al massís de Begur, que s’avança vers la mar.

La vila s’estén al peu del turó coronat per les restes del castell de Begur, que té el seu planell rocós superior convertit en una miranda, amb una barana que imita l’emmerletat medieval; des del 1995 és MHA.

Ressalten dins la vila, de carrers estrets i sinuosos que s’enfilen al turó del castell, quatre torres de defensa dels segles xv-xvi, d’alçades que oscil·len entre els 12 i els 20 m.

Fora la vila, prop del mas Pinc, que fou de Carmen Amaya, hi ha una cinquena torre de les mateixes característiques. L’església de Sant Pere de Begur és un notable edifici goticotardà dels segles xvi-xvii.

En el petit poble d’Esclanyà, que té agregat, hi ha el castell d’Esclanyà, amb la important torre rectangular que el caracteritza, declarat MHA el 1995.

A la vall de sa Riera, prop de la platja, hi ha l’antic convent de Sant Francesc, de frares mínims, fundat el 1699 i encara en peu, però de tortuosa història.

Destaquen al seu terme nombroses cales, amb platges i nuclis turístics molt importants, com ara Aiguablava, Fornells de Mar, sa Tuna, sa Riera, Cap Sa Sal, etc.

A Sa Riera, situada a la punta d’en Toni, hi trobarem la Casa Cantarell, construïda l’any 1962, segons el projecte de Josep Pratmarsó, arquitecte que va ser membre del Grup R.

Font: Generalitat de Catalunya

Dades de la Població

Població 2014 3.994 hab. | Densitat 199,70 hab/km2 | Superfície 20,00 km2
Altitud 200 m | Gentilici begurencs


 


refranyer català

A Begur, pluja segur


Evolució Demogràfica