Restaurant: Font de la Pineda

Catalunya
 
Dades Generals Ajuntament Organismes Eleccions Escuts i Banderes allotjaments gastronomia Biblioteques Oficines de Turisme Fotografies Propostes Agenda
Restaurants

Ordenar per: Nom descendent | Municipi descendent |

Visualitzar per :

Registres per pàgina : 10 | 25 | 50 |
Total Restaurants 13 a Bigues i Riells

Autor: Anònim
Façana del restaurant Font de la Pineda.
Veure galeria de fotos (6)

Restaurant Font de la Pineda


Direcció: Font de la Pineda s/n

Municipi: Bigues i Riells

Codi Postal: 08416

Telèfon: 938659006

E-mail: info@fontdelapineda.com

Web: www.fontdelapineda.com

Població: Riells del Fai710 2
Valoració del públic
Valora l'establiment
 
DESCRIPCIÓ

Restaurant

La casa de la Font de la Pineda, adopta el nom d’una de les fonts més emblemàtiques de Riells del Fai, per la seva transcendència social, per la qualitat de la seva aigua, per la bellesa de l’entorn i pel seu remot origen.

A partir dels anys cinquanta, cada vegada més gent venia a gaudir de la bellesa de l'indret. Ja fos acampant o bé simplement a passar el dia. Els visitants començaren a comprar carbó, bestiar, productes de l’horta... Fins que un dia van començar a demanar que els hi servissin menjar i és així com el Restaurant de la Font de la Pineda va començar a caminar.

Avui dia l'activitat de la casa s'ha orientat definitivament cap a la restauració, sempre vinculada als productes d'horta de Riells del Fai i oferint una carn de gran qualitat feta a la brasa.

Entorn

La Font de la Pineda es troba al bell mig de dues de les heretats rurals més importants del poble de Riells del Fai: La Madella i La Pineda. És així, que des del seu establiment la Font de la Pineda fou una masoveria vinculada a l'activitat agrícola.

Aquesta part del Rieral de Riells segueix essent una de les zones més fèrtils de l’horta del poble, tant per la qualitat de les seva terra, com per l'abundància d’aigua. Als camps del seu voltant s’hi cultiven els reconeguts tomàquets de Riells o la mongeta del ganxet.

Història

La Font de la Pineda és coneguda des ben antic i es troba en el camí tradicional que porta a Sant Miquel del Fai. Aquest camí, era també transitat pels ramats transhumants que baixaven del Pirineu en destinació al pla de Barcelona. La Font de la Pineda es troba documentada al segle XIX com a abeurador de ramats i pastors.

Entorn de la Font i del plataner centenari, que ombreja aquest bell racó, s'hi congregava una gran quantitat de gent ,vinguda de molts pobles del voltant, per pujar a l'Aplec de Sant Miquel, el dilluns de la segona Pasqua. La gent s'hi refrescava i aprofitava per canviar-se el calçat. L'esplanada de la casa exercia d'aparcament de tartanes i carros vinguts d’arreu.

Arquitectònicament, la casa de la Font de la Pineda destaca pel seu capser format per una barana balustrada, a partir de balustres planes, que flanqueja per cada costat un plafó central rematat per un arc escarser. Aquest element i les obertures de llinda plana emmarcades del pis, doten el conjunt d'un classicisme que s’insereix amb l'arquitectura popular que defineix la casa.


Aquí podràs tastar...

Mol·lusc petit bivalve, de forma triangular, el consum de la qual està lligat a la Costa Brava des de fa segles, ja que formava part d'un receptari de cuina catalana del 1520.
VALORACIONS DELS USUARIS - Total 2 -
Valoració
El recomano!
Hi tornaré!

CARLITOS

25-oct-2012

al antorn es mol bunic.


El què més m'ha agradat... als plats i la prasantacio
Llàstima que... son mol lents
Valoració
El recomano!
Hi tornaré!

Enric Garcia

05-jul-2011

Sens cap mena de dubte, és un lloc ideal per passar-hi el dia. El restaurant està enmig d'un entorn privilegiat envoltat pels Cingles del Bertí i a mitja hora caminant, es pot arribar seguint el camí romà a Sant Miquel del Fai. Des de el restaurant i ha un accés que baixa a la font i al Riu Tenes, força conegut per les gorgues on a l'estiu i va molta gent a banyar-se. El menjà del restaurant és bàsicament format per brasa (entrecot, botifarra, xai, porc..) i l'acompanyament pertinent (mongetes de Riells, patates..), i sens dubte, els típics canalons, embotits, amanides catalanes.. El restaurant també té un petit hort d'on treuen els productes per a servir a les taules (enciam, pebrots, tomàquets, patates, ceba..) i una peti tancat amb animals de granja. La keka (la cabra del restaurant) és impressionant.


El què més m'ha agradat... 
Llàstima que... 
COM ARRIBAR

Cercar
Paraula clau: Secció Apartat:
Comarca:
Població


Subscriu-te al nostre newsletter

Promociona
el teu negoci
Truca'ns al 938 401 603 i destaca el teu negoci al portal, apropa't als usuaris de TERRA CATALANA des de 15 €/mes