Escapada d'un dia · Propostes Catalunya

Dades Generals Ajuntament Organismes Eleccions Escuts i Banderes allotjaments gastronomia Biblioteques Oficines de Turisme Fotografies Propostes Agenda

Lo Mas de la Cuixota Escapada d'un dia

La Encanyissada és la llacuna més pròxima a la localitat de Sant Carles de la Ràpita i és la més gran de totes les del Delta de l'Ebre. També està dividida en dos cubetas i es comunica amb la badia dels Alfacs de manera natural per un canal situat en la part occidental de la llacuna.
Activitat:  Turística  |  Familiar  |  Gastronòmica  |  Natura
Comarca:  Montsià
Població:  Amposta

Matí:  Gaudeix de l'espai

Hi ha instal·lat diversos d’observatoris d’aus. La millor època de l'any per a veure aus és la tardor, no obstant això, tot l'any hi ha una gran varietat d'aus. Tota l'extensió del Delta (32,000 Ha) és una zona de ZEPA (zona especial protecció per a les aus), i atreu milions d'aus cada any. Val la pena en qualsevol època l'any. A l'estiu, la cria d'aus i la descendència dominen.

Hi ha una colònia de Flamencs i la colònia més important del món de la gavina cenicienta. Els mesos d'hivern són, en part, dominada per un nou conjunt d'aus, encara que diverses de les aus d'estiu romanen. A part de ser una residència per a diverses aus, el Delta de l'Ebre és també un lloc d'atur per a aus emigrants.

Els canyissars de l’Encanyissada i la Nòria, a la primavera i l’estiu alberguen les majors colònies de cria d’ardeids de tot el Delta (martinet blanc, esplugabous, martinet de nit, agró roig, etc...)

Més informació

ON MENJAR: Cultura, gatronomia i tradició
L'Estany - Casa de Fusta
Restaurant L'Estany - Casa de Fusta

Adreça: Partida de l'Encanyissada
Municipi: Amposta
Codi Postal: 43870
Tel.: 977261026
Web: www.restaurantestany.com

Us recomanem per a la vostra primera visita el Menú Degustació on us serviran els plats del temps, imprescindibles per preservar l'ecosistema dels productes, ous de tenca, ortigues de xapadillo d'anguila, bunyols, tenca i moixarra. A la carta trobaran tots els productes del Delta que desitgen assaborir: llobarro, lluç, rap, llenguado, galeres, angules, grúmols, ostres, ... Acabarem amb fruita del temps o delicioses pastes casolanes: pastissets, variat de pastissos, etc.

Activitats turisme actiu

Excursions en bicicleta:
Recorregut en bicicleta per la Llacuna de l’Encanyissada, amb un tram de carril bici, descobrint el paratge natural, amb observatoris d’aus, i veient l’elegància dels bous braus enmig dels canyissars. Passant pel Poble Nou del Delta, el Pont del Traves i arribant posteriorment al Museu de la Casa de Fusta. Consulteu altres rutes: Ullals, Tancada, Eucaliptus, etc. Consulteu preu per a grups amb vehicle de suport.

Excursions en Bici-car:
Visita la zona humida de la Llacuna de l’Encanyissada en un vehicle diferent, on té cabuda tota la família, petits i grans.

Piragües:
Descobreix els nous canals de Lo Mas de la Cuixota en piragüa de 1 i 3 places.

Pesca en canya:
Oferim al visitant la pesca turística, aprofitant les evidents possibilitats potencials de la zona. Aquesta activitat no es pot desenvolupar dins d’àrees protegides, per raons obvies, per això hem creat una zona inundada on es donin les condicions similars als terrenys adjacents a la Llacuna de l’Encanyissada.

Cars a pedals:
Ara pels mes menuts, tenim el els cars a pedals, un recorregut en un circuit tancat.

Tandems:
Ideal per a persones invidents, poden fer el mateix recorregut que en bicicleta, o bé per a persones no habituades a anar en bici.

Activitats de Turisme Tradicional

Barquetes de perxar:
La barqueta de perxar és una embarcació sense calat, especial per navegar per aigües pocs profundes. La perxa és l’instrument de propulsió de la barca.
El sistema de navegar amb barca de perxar és molt antic, la seva utilització pels canals dels aiguamolls era via de comunicació pels canals, riuets i les llacunes.

Els nadius transportaven els seus productes naturals (sal, pesca, etc.).
Podràs fer un recorregut per dins els canals de la Llacuna de la Cuixota, portant-la tu mateix i gaudint de la flora i la flora del Delta.

Passeig en carro o carreta:
Gaudeix de la natura amb un transport tradicional, en companyia del cavall, que junt amb els pagesos, formen part de la nostra terra.

Experiencia agrícola:
Activitat tradicional del cultiu de l’arròs dins de les instal•lacions de Lo Mas de la Cuixota. L’activitat consta d’una part teòrica, en un aula típica del Delta, la barraca, on mitjançant diapositives, se’ls donarà a conèixer l’art del cultiu de l’arròs temps enrere fins arribar a l’actualitat.
Seguidament el grup passa a l’arrossar per realitzar l’activitat de sembrar manualment amb garbes, es passejarà per dins el camp d’arròs amb barquet tirat pel cavalls i posteriorment hi haurà passejada en carro pels camins de Lo Mas de la Cuixota. Es recomana roba de recanvi i tovallola.

Tallers d’arts de pesca:
Descobreix la manera de pescar tradicional del Delta i coneix els diferents estris utilitzats pels nostres avantpassats i els especies de peixos autòctones de les llacunes deltaiques.
Duració aproximada de 1 h 30 min, inclou monitor per fer les demostracions i estris per a fer l’activitat.