Refugi Guardat: Refugi Certascan

Catalunya
 
Dades Generals Ajuntament Organismes Eleccions Escuts i Banderes allotjaments gastronomia Biblioteques Oficines de Turisme Fotografies Propostes Agenda
Hotels
Balnearis
Apartaments
Refugis
Albergs

Ordenar per: Nom descendent | Municipi descendent |

Visualitzar per :

Registres per pàgina : 10 | 25 | 50 |
Total Refugis 4 a Lladorre

Autor: Alejandro Gamarra
Estany de Romedo a 1 hora del refugi.
Veure galeria de fotos (4)

Refugi Certascan


Municipi: Lladorre

E-mail: info@certascan.com

Web: www.certascan.com

Propietari: FEEC.

Parc: Pirineu Occidental Català excepte PN Sant Maurici

Data inauguració: 17-10-1993

Guardat:

Places no guardades: 20

Energia: Elèctrica i plaques solars

Lloc cuina:

Aigua: A l'interior


| 40 Places | 2240m d'altitud

910 1
Valoració del públic
Valora l'establiment
 
INFORMACIÓ D'INTERÈS

Lliteres:

Flassades:

Matalassos:

Dutxes:

WC:

Calefacció: Estufa

Emissora:

Telèfon del refugi: 973 623 230

Coordenada UTM x: 361402

Coordenada UTM y: 4729525

Situació: Al desguàs de l'estany de Certascan.

Accessos: Per Carretera fins a Tavascan i 13 km de pista forestal fins a Canelada. A Peu des de Tavascan 5:15 h, des de Mont-roig 8 h, des de Broate 5 h, des de Canelada 45 min i des de Boavi 3 h.

Guarda: Alejandro Gamarra Paunero

Municipi Guarda: Rialp

Codi postal Guarda: 25594

Telèfon Guarda: 973 621 389

Activitats: Ascensions i travessies: Certascan (2,853 m), Broate (2,736 m), Turquilla (2,527 m), Tuca dels Clots del Cap de l'Estany (2,603 m) i Senó (2,552 m).

REFUGIS PROPERS
ALTRES DADES

Actualment hi ha una cadena a 6 kms., de Tavascan i l'accés són o amb taxi o millor 3 hores a peu pel camí de Llurri i Boavi.

La ruta actualment més important és La Porta del Cel. Una ruta de 5 dies que puja 4 cims, de 65 kms., i més d'11.000 metres de desnivell acumulat.

VALORACIONS DELS USUARIS - Total 1 -
Valoració

Esther

19-abr-2010

Després de la pujadeta al refugi de Certascan, el tracte i el servei que dóna aquest refugi és com estar al paradís, sobretot si t'enganxa un dia de pluja... Ens va agradar molt, tant l'encarregat del refugi, com el sopar i l'esmorçar que ens van servir, com les habitacions i zones comuns.PREGUNTA A TC
Nom: Alejandro Gamarra Paunero
Enviat:  29-jun-2011 a les 16:39

Recollida de signatures a internet: http://www.peticionpublica.es/?pi=P2011N11759
o paper: http://www.certascan.com/documents/11-06-15_signatures.pdf. per enviar a C/ La Costa 10, 25594 Rialp

Gràcies a tots vosaltres des del facebook Salvem Certascan amb correus electrònics, foros, blogs, premsa, ràdio i televisió s’ha anat estenent aquest crit unànime per part dels
excursionistes, i ara us demano que em recolzeu en aquesta recollida de signatures ja sigui a internet o en paper i me les feu arribar.

La demanda segueix sent la mateixa des de l’inici i ens recolzen tant els 3 ajuntaments de la Vall com el Consell Comarcal: trobar una solució dialogada entre tots els agents
implicats, que la (FEEC) Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya accepti d’una vegada seure’s a parlar i deixin de fer comunicats contradictoris. No es més fàcil parlar
que seguir enfrontats?

Pels que no conegueu encara la situació us faig uns apunts:

Després de 28 anys com a guarda del refugi de Certascan, la FEEC vol que ho deixi únicament perquè així li demanen els propietaris de les muntanyes on està ubicat, el refugi
passarà a mans privades, segurament ja no el podran utilitzar els excursionistes i desapareixerà la ruta La Porta del Cel, amb la pèrdua de 3000 pernoctacions en hotels i refugis
de la comarca, així com dels llocs de treball que genera.

Per que amb els que vol pactar la FEEC són els mateixos que fa 11 anys van posar un cadenat a les muntanyes i diuen que el refugi és seu, impedint des de llavors el pas de la
FEEC, excursionistes, Parc Natural, veïns, Ajuntament, la senyalització de GR, cobrant el doble pel taxi al muntanyenc que al turista, etc.

La Federació s’ha negat a parlar tant amb el guarda del refugi com amb els Ajuntaments implicats i mai ha donat una versió clara de perquè està actuant d’aquesta manera.

Que la tasca efectuada per l’Alejandro Gamarra queda recolzada pel suport unànime de més de 3000 adhesions al facebook, 1500 correus electrònics enviats a la Federació,
del suport de Centres Excursionistes, dels 3 Ajuntaments de la Vall i el Consell Comarcal en contra de la decisió presa per la FEEC.

Alejandro Gamarra guarda del refugi de Certascan

SALVEMOS CERTASCAN!!!
Nom: Alejandro Gamarra Paunero
Enviat:  21-gen-2011 a les 19:50

Després de 28 anys com a guarda del refugi de Certascan, la FEEC vol que ho deixi únicament perquè així li demanen els propietaris de les muntanyes on està ubicat.

No serveix de res el passat? Diploma de la Universitat de Toulouse com a guarda de refugi, creador del circuit de La Porta del Cel i per tant aportant més de 4000 pernoctacions anuals a la zona, autor de mapes i 2 guies de la zona, realització de 2 webs i 3 vídeos, una vintena d’articles, monitor d’esquí titulat, senyalització de camins, tècnic d’allaus, diferents cursos de informàtica i el més important la recepció, orientació, bon tracte als excursionistes i òptima conservació del refugi.

Per que amb els que vol pactar la FEEC són els mateixos que fa 10 anys van posar un cadenat a les muntanyes i diuen que el refugi és seu, impedint des de llavors el pas de la FEEC, excursionistes, Parc Natural, veïns, Ajuntament, la senyalització de GR, cobrant el doble pel taxi al muntanyenc que al turista, etc.

Amb aquesta actuació la FEEC perdrà l’única possibilitat que té de seguir a Certascan, el refugi passarà a mans privades i segurament ja no el podrem seguir utilitzant els muntanyencs.

Degut a aquesta problemàtica que se’ns bé a sobre als excursionistes, hem demanat una reunió l’Ajuntament de Lladorre i jo mateix amb el President de la FEEC i l’advocat per poder explicar la nostra visió del conflicte. Reunió que no entenem per què se’ns ha negat. Per què no volen parlar?

Es per això que realitzo aquest mail, perquè els excursionistes podeu expressar als vostres clubs i membres de Junta l’exigència que es convoqui aquesta reunió.

Si així us sembla envieu el correu electrònic amb el vostre nom i la frase “SALVEM CERTASCAN” a mailto:feec@feec.cat;salvem@certascan.com, i a les vostres amistats perquè es puguin adherir.

També us podeu adherir a http://www.facebook.com/pages/Salvem-Certascan/148513128535881
Nom: Jordi R.
Enviat:  23-gen-2011 a les 13:33

He tingut la sort de poder estar en aquest refugi 2 vegades, tot ha estat genial, i el refugi de primera qualitat, igual que el tracta.

No entenc a la FEEC! Que faci canvis a les coses que NO funcionen i deixin en pau a les que funcionen perfectament!!!

Un excursionista indignat!!
ANIMS Alejandro!!!
Nom: Alejandro Gamarra Paunero
Enviat:  27-gen-2011 a les 12:48

La Junta actual de la FEEC obtusa al desig popular que en 6 dies, ha recollit 2000 adhesions al facebook, més de 1000 correus a la FEEC, 2000 socis del Club Excursionista Mad Team i que clama en contra de les seves actuacions només sap romandre enrocat en la seva postura, emitint comunicats amb falsedats. Que actuint i solucionin el tema com li demana tothom.

L’Ajuntament de Lladorre ha emès un comunicat que evitant enfrontaments deixa molt clar, que totes les informacions que he aportat són reals, desmentint per tant el comunicat que ha enviat la FEEC:

1. Reitera fins a la sacietat el seu recolzament al guarda del refugi per la seva gran professionalitat i dedicació en els 28 anys de guarderia i la creació del circuit La Porta del Cel tal com reconeixen també tots els muntanyencs que m’estan donant suport

2. Que des de el dia 18-11-10 està sol·licitant una entrevista amb la FEEC, i malgrat els successius requeriments encara a dia d’avui no ha tingut resposta

3. Que l’origen d’aquest conflicte es troba en pressions alienes i que tenen un caràcter particular i partidista i en interessos particulars en front dels interessos de tota una comunitat que treballa i s’esforça

4. Que l’Ajuntament vista la problemàtica, ja em va donar suport enfront de Endesa Generación i la FEEC

5. Que amb actuacions com aquesta corre perill de desaparèixer el refugi de Certascan.
Nom: Ajuntament de Lladorre
Enviat:  28-gen-2011 a les 11:47

NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE LLADORRE

Davant les notícies aparegudes en els medis de comunicació del nostre territori que fan esment a la problemàtica derivada del qüestionament de la gestió del refugi de Certescans per part de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la voluntat de dita federació de portar a terme canvis a aquesta gestió, l’Ajuntament de Lladorre vol fer constar que recolza total i plenament a l’actual gestor que durant més de 28 anys ha tingut cura de la guarderia de dit refugi, amb una gran professionalitat i dedicació, tal com reconeixen els muntanyencs que estan donant tot el seu suport, davant aquestes difícils circumstàncies nascudes per pressions alienes i que tenen un caràcter particular i partidista.

A tal efecte, l’Ajuntament de Lladorre, i coneixedor d’aquesta problemàtica, ja va comunicar el proppassat mes de novembre de 2010, tant a ENDESA Generació, com a titular d’aquest edifici, Refugi de Certescans, com a la pròpia Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, aquest recolzament i suport a l’actual gestor de dit refugi, fent constar així mateix que mercès a la seva tasca en els darrers anys s’ha pogut, incrementat notablement el nombre d’excursionistes i amants de la natura i la muntanya , usuaris per exemple de la ruta anomenada Porta del Cel, que ha generat un increment considerable de visitants al nostre municipi.

Volem destacar tanmateix, que en data 18 de novembre vam sol·licitar entrevista per poder exposar personalment la preocupació de l’Ajuntament amb el Sr Vicepresident de la FEEC sense resposta fins al moment, malgrat successius requeriments d’ estar informats al respecte.

Finalment, l’Ajuntament de Lladorre, vol fer constar que lamenta aquesta situació que té el seu origen en interessos particulars en front al interessos de tota una comunitat que treballa i s’esforça , com per exemple l’actual gestor del Refugi de Certescans, en una tasca mai prou reconeguda com es la tindre cura d’un dels refugis mes emblemàtics del nostres Pirineus, i que amb actuacions com aquestes corre el perill de desaparèixer, representant una gran pèrdua per a tots.

Per tot aixo l’ajuntament de Lladorre fa pública la seva posició al respecte manifestant que farà tot el que estigui al seu abast per garantir la continuïtat d’aquest model de gestió i de recolzament al Sr. Alejandro Gamarra en aquestes difícils circumstancies.
Nom: Alejandro Gamarra Paunero
Enviat:  11-feb-2011 a les 08:58

Després de tots els comunicats de la FEEC negant que estava pactant amb els propietaris de la muntanya com deia el guarda del refugi. Resulta que ara el dia 8 de febrer a les notícies de Desnivel a internet, el Vicepresident de la FEEC diu que havien pactat i que aquest es el motiu de voler fer fora al guarda. En què quedem? No havíen dit que el problema era el guarda i perquè no anava a les reunions se’l feia fora?

Sempre vaig afirmar recolzat per l’Ajuntament de Lladorre que la FEEC estava tractant amb els propietaris de la muntanya un pacte a 3 bandes i que això podia acabar amb la pèrdua del refugi:

* La FEEC trenca el contracte amb Endesa, propietària del refugi
* Endesa li dona als propietaris de la muntanya
* Em fan fora del refugi
* Els propietaris de la muntanya donen l’explotació del refugi a la FEEC (i jo afegeixo si es que això els interessa, si no el tancaran o faran un restaurant, o...)

La Federació fa dos comunicats negant aquests pactes i afegeix que volen que marxi no per pressions, si no perquè dono mal servei als federats. I què em diuen del recolzament multitudinari de tos els muntanyencs al guarda del refugi?

I ara després de les declaracions de Josep Mª Peixò, a qui em de creure a ell o a la junta de la FEEC? Seguiran fent nous comunicats contradient-se?

http://www.desnivel.es/excursionismo/el-refugio-de-certascan-seguira-abierto
COM ARRIBAR

Cercar
Paraula clau: Secció Apartat:
Comarca:
Població


Subscriu-te al nostre newsletter

Promociona
el teu negoci
Truca'ns al 938 401 603 i destaca el teu negoci al portal, apropa't als usuaris de TERRA CATALANA des de 15 €/mes
 
 
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Pot acceptar totes les galetes prement el botó ”Acceptar” o configurar-les o rebutjar el seu ús clicant a la Política de Galetes
acceptar
Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i essencials perquè vostè utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar àrees segures, opcions personalitzades... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'ús de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, mesurant l'ús i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels hàbits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

Galetes de tercers

Galetes d'anàlisi: permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per això s'analitza la seva navegació a la nostra pàgina web per tal de millorar l'oferta de productes o serveis que li oferim.

Coneix els tercers:
- Google analytics

Galetes utilitzades per complements de proveïdors externs de contingut: permeten accedir a continguts o serveis proporcionats per tercers, per exemple veure els vídeos allotjats a Vimeo o Youtube.

Coneix els tercers:
- Adobe
- Facebook
- Google maps
- Instagram
- Linkedin
- Pinterest
- Twitter
- Vimeo
- Youtube

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per complir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'ús.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'ús de les galetes.

Si així i tot, decideix modificar la configuració del seu accés a la pàgina web, ha de saber que és possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:
- Chrome
- Chrome para Android
- Explorer
- Firefox
- Opera
- Safari
- Safari para IOS