Escapada cap de setmana · Propostes Sta. Coloma de Cervelló

Catalunya




 
Dades Generals Ajuntament Organismes Eleccions Escuts i Banderes allotjaments gastronomia Biblioteques Oficines de Turisme Fotografies Propostes Agenda

Turisme patrimonial al Baix Llobregat Escapada cap de setmana

Cap de setmana de turisme patrimonial per a tota la família, Catalunya en Miniatura on els visitants de totes les edats gaudiran d’un passeig esplèndid, la Colònia Güell, declarada Bé d’Interès Cultural – Conjunt Històric i el Monestir de Sant Ponç al Cervelló.
Activitat:  Cultural  |  Familiar  |  Patrimoni
Comarca:  Baix Llobregat
Població:  Cervelló  |  Torrelles de Llobregat  |  Sta. Coloma de Cervelló

1r dia - matí:  Catalunya en Miniatura

Fes un passeig pels llocs emblemàtics de Catalunya en aquest complex de maquetes en miniatura.

Els espais estan organitzats per comarques i en només una hora i mitja podràs veure les maquetes dels monuments més importants de cada indret.

Podeu trobar més informació a: http://www.catalunyaenminiatura.com/
Horari:
D'octubre a Febrer: de dimarts a diumenge de 10 a 18h. Del març al juny i setembre: cada dia de 10 a 19h. Horaris en detall a la web.

Tel.:
936890960
Anem a dinar...
Cal Joan
Restaurant Cal Joan

Adreça: C/ Torrelletes, 1
Municipi: Torrelles de Llobregat
Codi Postal: 08629
Tel.: 936891141
Web: www.restaurantcaljoan.com

1r dia - tarda:  Visita guiada a la Colònia Güell

Reserva de visites guiades al Centre d'Acollida de Visitants, tel. 93 6305807. Santa Coloma de Cervelló
Visita guiada a la Colònia Güell
1  Centre d'Interpretació de la Colònia Güell
La Colònia Güell la va començar a formar l’empresari Eusebi Güell l’any 1890. Mirava d’allunyar-se dels conflictes socials de la ciutat i va trasladar aquí la seva indústria tèxtil. El 1990 la Colònia Güell fou declarat Bé d’Interès Cultural – Conjunt Històric, i s’establí la protecció dels edificis més rellevants, així com de les característiques generals d’edificació. Es pot visitar tots els dies excepte 25 i 26 de desembre, 1 i 6 de gener, diumenge de rams, i divendres sant. Es fan visites guiades a la Colònia i l’església tot i que també es pot visitar sense guia. Els tiquets es poden adquirir al centre d’acollida de visitants, on hi ha l’exposició introductòria. Podeu trobar més informació a: Colonia Güell – Cripta Gaudí
1  Antics cellers de la cooperativa
Edifici de l'any 1920
2  Antiga cooperativa de consum
Edifici de l'any 1900. Arquitectes: Francesc Berenguer i Mestres i Joan Rubió i Bellver.
3  Antiga casa del secretari
Consultori mèdic
4  Antic convent de les Monges
Edifici del 1891-1892.
5  Centre de Sant Lluís
Edifici del 1915-1917, arquitecte Francesc Berenguer i Bellvehi.
6  Ateneu Unió i teatre Fontova
Edifici del 1892.
7  Escola i casa del mestre
Edifici del 1917-1918. Arquitectes: Francesc Berenguer i Mestres i Francesc Berenguer i Bellvehi
8  Ca l'Espinal
Habitatge privat del 1900. Arquitecte Joan Rubió i Bellver.
9  Antiga casa del metge
Habitatge privat del 1910
10  Dipòsit d'aigua
Construït l'any 1895
11  Can Soler de la Torre i capella Mare de Déu dels Dolors
Construïts al 1692 i al 1890, és un habitatge privat
12  Ca l'Ordal
Edifici de l'any 1894 aproximadament. Arquitecte Joan Rubió i Bellver. Habitatges privats.
13  Església (Cripta)
Construida entre els anys 1908 i el 1915, arquitecte Antoni Gaudí i Cornet.
14  Casa parroquial
Edifici de l'any 1917, arquitecte Francesc Berenguer i Bellvehi, despatx parroquial i habitatge privat.
15  Recinte industrial
16  Can julià de la muntanya
Antiga masia i habitatges d'entre els segles XVI i XIX.
17  Torre Salbana
segles XII - XIX
Soparem i a descansar...
Golf Can Rafel
Hotel Golf Can Rafel

Adreça: Afores- Ap. Correus, 38
Municipi: Cervelló
Codi Postal: 08758
Tel.: 936501005
Web: www.canrafel.net

2n dia - matí:  Monestir de Sant Ponç

El lloc es troba dins els límits del municipi de Cervelló, en una de les valls que formen la riera de Rafamans, a 325 m d''altitud. Depèn de la parròquia de Corbera de Llobregat.

De l'antiga quadra i priorat benedictí de Sant Ponç de Corbera, se''n conserva l''església, que és un magnífic exemplar romànic, del segle XI.

Les primeres notícies del monestir són del 1068, quan ja posseïa un territori en domini alodial. Això no obstant, és possible que la comunitat monàstica s''hi hagués iniciat de molt temps abans. Segons Antoni Pladevall l'església podria haver estat construïda pel levita Guillem de Mediona o pels seus successors, senyors de Corbera entre el 1025 i el 1050, ja que el monestir era emplaçat dins el terme d''aquest castell. El 1096 ja és documentada la comunitat, regida pel prior Salomó, que fou subjectada com a priorat a Cluny i, abans del 1104, passà a dependre de la filial d'aquest cenobi i centre de les possessions de Cluny a Catalunya, Sant Pere de Casserres. El 1303 depenia de Truyetho, segurament com a intermediari de Cluny; aleshores ja no hi havia gairebé comunitat, només el prior, que era monjo de Casserres, i alguns preveres beneficiats.

A l’inici del segle XIV els enfrontaments entre el prior de Sant Ponç i el Bisbat de Barcelona, per la negativa a facilitar les visites pastorals, adduint la dependència de Casserres i de Cluny, comportaren l’excomunió del Prior i del sacerdot de Sant Ponç que es perllonga des de 1.310 a 1.314. Al segle XV es nomenaren priors comendataris i el 1590 les seves rendes foren unides a la Congregació Claustral Tarraconense, primer a Lleida i després a Sant Pau del Camp, d'on es considerà filial fins a l'exclaustració.

L'església de Sant Ponç de Corbera és l'antiga església del monestir. Segons Puig i Cadafalch devia ser construïda entre els anys 1040 i 1070. És un edifici d''una sola nau, amb un transsepte capçat per tres absis semicirculars, un cimbori sobre el creuer i un petit campanar que el corona. Tot l'exterior de l'edifici és ornamentat amb bandes i arcuacions llombardes, les finestres són de doble biaix i l'aparell és característic del primer art romànic. Els absis tenen comunicació entre ells per portes obertes en els murs de separació; en el central i en el de migdia es conserven vestigis de pintures romàniques, que en origen devien omplir tota la superfície absidal, de temes ornamentals i vegetals. Sembla que aquesta decoració ha de ser un xic més tardana que l'edifici, de vers la fi del segle XII. A la mateixa època o potser a la primeria del XIII ha de datar-se la talla policromada de la Mare de Déu de la Llet que, procedent de Sant Ponç, es guarda a la sagristia de la parròquia de Corbera.
Crida l’atenció el tram d’escala exterior fins al cim de la torre. El lloc avui presenta una solitud colpidora.

 
 
Utilitzem galetes pròpies i de tercers per oferir els nostres serveis i recollir informació estadística. Pot acceptar totes les galetes prement el botó ”Acceptar” o configurar-les o rebutjar el seu ús clicant a la Política de Galetes
acceptar
Què són les galetes

Les galetes són petits arxius de dades que es reben al terminal des del lloc web visitat i s'utilitzen per registrar algunes interaccions de la navegació d'un lloc web emmagatzemant dades que podran ser actualitzats i recuperats. Aquests arxius es guarden a l'ordinador de l'usuari i conté dades anònimes que no són perjudicials per al seu equip. S'utilitzen per recordar les preferències de l'usuari, com l'idioma seleccionat, dades d'accés o personalització de la pàgina.

Les galetes també es poden utilitzar per registrar informació anònima sobre com un visitant utilitza un lloc. Per exemple, des de quina pàgina web s'ha accedit, o si s'ha utilitzat un baner publicitari per arribar.

Per què utilitzem galetes?

Aquesta web utilitza galetes estrictament necessàries i essencials perquè vostè utilitzi el nostre lloc web i li permetin moure's lliurement, utilitzar àrees segures, opcions personalitzades... A més utilitzem les galetes per recollir les dades relatives a l'anàlisi de l'ús de la web. Aquestes s'utilitzen per ajudar a millorar el servei al client, mesurant l'ús i el rendiment de la pàgina per optimitzar-la i personalitzar-la.

Quina utilitat li donem als diferents tipus de galetes?

Galetes tècniques: són aquelles imprescindibles i estrictament necessàries pel correcte funcionament d'un portal web i la utilització de les diferents opcions i serveis que ofereixen.

Galetes de personalització: permeten a l'usuari especificar o personalitzar algunes característiques de les opcions generals de la pàgina web.

Galetes analítiques: les utilitzem per crear perfils de navegació i poder conèixer les preferències dels usuaris amb la finalitat de millorar l'oferta de productes i serveis.

Galetes de publicitat: permeten guardar informació del comportament per mitjà de l'observació dels hàbits, estudiant els accessos i creant un perfil de preferències de l'usuari per oferir publicitat relacionada amb els seus interessos.

Segons el termini aquestes galetes les podem definir com:

Galetes de sessió: són aquelles que duren el temps que l'usuari està navegant per la pàgina web i s'eliminen quan s'acaba.

Galetes permanents: són aquelles que queden guardades al terminal de l'usuari, per un temps més llarg, facilitant el control de les preferències escollides sense haver de repetir certs paràmetres cada vegada que es visiti el lloc web.

Galetes de tercers

Galetes d'anàlisi: permeten quantificar el nombre d'usuaris i així realitzar el mesurament i anàlisi estadístic de la utilització que fan els usuaris del servei ofert. Per això s'analitza la seva navegació a la nostra pàgina web per tal de millorar l'oferta de productes o serveis que li oferim.

Coneix els tercers:
- Google analytics

Galetes utilitzades per complements de proveïdors externs de contingut: permeten accedir a continguts o serveis proporcionats per tercers, per exemple veure els vídeos allotjats a Vimeo o Youtube.

Coneix els tercers:
- Adobe
- Facebook
- Google maps
- Instagram
- Linkedin
- Pinterest
- Twitter
- Vimeo
- Youtube

I si no vull tenir aquestes galetes o no faig res al respecte?

Per complir amb la legislació vigent, hem de demanar el seu permís per gestionar galetes. Si decideix no autoritzar el tractament indicant la seva no conformitat, només utilitzarem les galetes tècniques, ja que són imprescindibles per a la navegació a la nostra web. En aquest cas, no guardem cap galeta. En cas de continuar navegant per la web sense denegar la seva autorització implica que n'accepta l'ús.

Ha de tenir en compte que si refusa o elimina les galetes de navegació per la web, no podrem mantenir les seves preferències, algunes característiques de les pàgines no estaran operatives, no podrem oferir serveis personalitzats i cada vegada que hagi de navegar per la web haurem de tornar a demanar l'autorització per l'ús de les galetes.

Si així i tot, decideix modificar la configuració del seu accés a la pàgina web, ha de saber que és possible eliminar les galetes o impedir que es registri aquesta informació al seu equip en qualsevol moment modificant els paràmetres corresponent segons el navegador:
- Chrome
- Chrome para Android
- Explorer
- Firefox
- Opera
- Safari
- Safari para IOS